”Beszállsz?” közösségi adománygyűjtő kampány

2015-ben került sor Winkler Róbert újságíróval közös kampányunkra. A NIOK Alapítvány munkatársai egy újfajta adománygyűjtést vezettek be az oldalon 2015 őszén: külföldi minták alapján egy híresség – egy civil szervezet együttműködését a www.adjukossze.hu oldalhoz igazítva. Az induláskor három partnert választottak, köztük alapítványunkat, egy korábbi sikeres együttműködésnek („Szavak nélkül...”) köszönhetően. Megtisztelőnek és újabb kihívásnak tekintettük ezt a lehetőséget.

A gyűjtés konkrét célja a Rett-szindrómával élő, halmozottan sérült kislányok élményterápiás foglalkozásainak támogatása volt. Egy évvel korábbi, szintén főként a Facebookon zajlott kampányunk során szerzett tapasztaink alapján válaszottuk ezt a célkitűzést, mivel ez a cél jól megfogalmazható, érthető az potenciális adományozók számára, valamint sok háttéranyagunk, illusztrációnk volt hozzá, amit a kampány alatt használtunk.

A sikeres pénzgyűjtés mellett azonban a NIOK-kal közösen az is cél volt, hogy meghonosodjon a civil szervezet és híres ember együttműködésében megvalósuló kampány típusa, valamint az, hogy új adományozói csoportokat vonjunk be. Ennek érdekében igyekeztünk széles körben ismert embert felkérni, és Winkler Róbert személyével és a felkínált autós élménnyel főként a férfi adományozókat elérni.

Az alapítvány számára a kampány során harmadik fontos szempont volt, hogy tevékenységünket is folyamatosan bemutassuk, növeljük az online felületeken való megjelenéseket, illetve növeljük FB-oldalunk kedvelőit, aktív olvasóit.