„Szavak nélkül...” közösségi adománygyűjtő kampány


A legtöbb ember számára felfoghatatlan, hogy úgy élje le az életét, hogy nem tud beszélni. A Rett-szindrómával éllő lányok sajnos nem tudnak beszélni,  azonban szavak nélkül is kommunikálnak: tekintettel, gesztusokkal, mozdulatokkal. Ezeknek az apró jelzéseknek a fejlesztését szolgálják a terápiás kutyákkal segített foglalkozások, ahol a látás, a tapintás, a mozgás és az érzelmek kifejezése kap szerepet. A lányoknak és a terápiás kutyáknak hihetetlen örömet ad egymás közelében lenni, barátság szövődik egy pillanat alatt.

A lányok mind különös és meghitt kapcsolatban állnak a zenével. A zeneterápiás foglalkozásokon együtt élik át a ritmus, a zene, az énekhang mindenki számára meghatározó élményét. Az élményterápiának köszönhetően folyamatosan fejlődnek szociális kapcsolataik. Szakképzett zeneterapeuták és önkéntesek segítségével együtt tölthetnek sok felejthetetlen órát.

A „Szavak nélkül...” kampány során 500.000 forintot gyűjtöttünk terápiás foglalkozásokra az NIOK adjukössze.hu közösségi adománygyűjtő oldalán. A kampány során igyekeztünk felhívni a figyelmet a sérült gyermeket nevelő családokra, illetve a Rett-szindróma tüneteire, felismerésére.